Wanneer koop je de eerste kinderschoenen?

 

Yess! De kleine loopt eindelijk. Maar wanneer moet je eigenlijk voor het eerst aan de kinderschoenen? En omdat jouw kindje uiteraard alleen maar het beste verdient, welke schoenen zijn dan het beste? Kom er hier achter.

 

Babyschoenen

Babyschoenen

Je kindje loopt nog niet, maar je wilt wel een paar toffe sneakers of laarsjes aandoen om hem of haar er helemaal stylish bij te laten lopen. Toch kan je dat beter niet doen. Vaak is de zool van deze schoentjes nog veel te stug en je hebt kans dat de voet dan ietsjes vergroeid naar de stand van de te stugge zool. Uiteraard wil je wel dat je kindje warme voetjes krijgt en zich niet loopt te verkleumen in de kinderwagen. Kies dan voor babyslofjes, van bijvoorbeeld Ugg Australia. Deze slofjes zijn superzacht en houden de voet lekker warm. Noppensokken van Falke zijn ook een goede optie. Deze slofjes zijn niet geschikt om op te leren lopen. De toffe sneakers komen later wel en wij beloven je dat je dan helemaal los kan gaan! 

Eerste loopschoentjes

.
Eindelijk, je kindje loopt los. De meeste kinderen doen dat rond de 14 maanden, maar er zijn kinderen die ook veel eerder of juist iets later lopen. Dat is helemaal niet erg, ieder kind heeft z'n eigen tempo en het maakt niet uit wanneer hij/zij begint te lopen. Als je kindje iets 'achterloopt', dan wordt dat ergens in de eerste vier jaar weer ingehaald. Geen zorgen dus. Belangrijk is bij de eerste loopschoentjes is dat het schoentje een hele flexibele zool heeft, maar wel een zool waar het liefst geen nattigheid doorheen komt. Slofjes kunnen dus niet meer, want die hebben vaak hele dunne leren zooltjes en dat wordt snel nat als er plassen zijn waar in gesprongen wordt. Let bij je aankoop op:
  • Lengte; je moet om en nabij 1 cm aan groeiruimte overhouden. Dit komt ongeveer overeen met de breedte van een dikke duim. Je kan de voetjes zelf opmeten aan de hand van ons meetschema. Maar het liefste helpen wij je in een van onze winkels, zodat wij goed de voetjes kunnen opmeten en samen de beste en mooiste schoentjes kunnen uitzoeken!
  • Breedte; hoewel stevigheid nog niet het allerbelangrijkste is op dit moment, wil je ook niet dat de schoen veel te breed of te smal zit. Als je kiest voor een schoen met een vetersluiting, kan je de breedte iets reguleren.
  • Zool; kies voor de babyflex zool van Shoesme. Deze zolen zijn uitermate geschikt om te leren lopen en zijn soepel genoeg. Bovendien is de onderkant van de zool gemaakt van anti-slip en zal het geen water doorlaten.
  • Materiaal; ook jouw kleine man of vrouw wil geen zweetvoetjes. Leer ademt en dat zit toch het lekkerst. 

    De eerste loopschoentjes van Shoesme zijn de beste loopschoentjes die er zijn. Ze hebben een buigzame zool en zijn altijd gemaakt van leer, ook de voering is van leer. De instap is vaak ruim gemaakt en je kan ze makkelijk stellen met een veter of een klittenbandje. 

    Kom je er toch niet helemaal uit. Geen zorgen, wij staan voor je klaar. Je bent van harte welkom in onze winkel in Almere of in Zeewolde. Met onze ruime ervaring in kinderschoenen helpen wij je graag aan het perfecte paar schoenen. Ook zijn wij bereikbaar via de chat (tijdens openingstijden) of via e-mail

    Laat een reactie achter

    Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.