Wat is een contrefort en waarom heb ik dat nodig?

Wat is een contrefort?

Het contrefort is eigenlijk niks anders dan het stevige stuk dat in hiel zit. Dit gedeelte van de schoen kan van verschillende materialen gemaakt worden. Draag je veel sportschoenen, dan is de kans vrij groot dat het contrefort van een soort mesh materiaal gemaakt is. Draag je leren schoenen, dan is het contrefort doorgaans van leer of súede gemaakt. Suede heeft de voorkeur, want dat zit zachter om de hiel en voorkomt blaren. 

Schoenen zonder een contrefort

Het contrefort zorgt ervoor dat je letterlijk niet naast de schoenen gaat lopen. De hiel blijft recht staan en hierdoor krijg je meer ondersteuning. Dit voorkomt klachten, zolas het uitrekken van of verslappen van spieren die vanuit het been naar de voet lopen en vica versa. Hielspoor kan bijvoorbeeld sneller ontstaan bij mensen die schoenen dragen zonder contrefort. 

 

Maar alléén een contrefort is niet genoeg. Je hebt een combinatie nodig, om tot een goede schoen te komen. Een schoen heeft ook een cambreur nodig (dat zit in de loopzool) en uiteraard een goed voetbed wat passend is bij je eigen voet. Bij Hafkamp hebben we gelukkig veel schoenen met een uitneembaar voetbed waardoor het mogelijk is om de schoenen te dragen met je eigen (steun)zolen. 

Pre-loader
>