Kindervoeten komen in allerlei breedtes en wijdtes voorbij. Je kind kan een smalle voet hebben of juist een hele brede. Maar welke schoen past nou goed bij jouw kind? Wij zijn er om je te helpen. 

Wijdtematen

Vroeger werden alle kinderschoenen op verschillende wijdtes gemaakt. Dat gebeurd helaas niet meer. Iedere schoen heeft meestal één wijdtemaat en dat is het. Je moet dus goed opletten op de pasvorm. Meestal is dit merk gerelateerd. Hieronder vind je een overzicht van de merken die breed, normaal of juist smal vallen. Het kan zijn als merken met verschillende pasvormen werken er meerdere opties zijn.

 

Jongens/meisjes  Merk Smal Normaal Breed
Jongens & Meisjes Birkenstock x
Jongens & Meisjes Dr. Martens x
Jongens Develap x x
Jongens Bull Boxer x
Jongens Munich x x
Jongens Shoesme x x
Jongens Timberland x x
Jongens Vans x
Jongens Ugg Australia x
Meisjes Bullboxer x x
Meisjes Develap x
Meisjes Gioseppo x
Meisjes Hip  x x
Meisjes Shoesme x x
Meisjes Vans x
Meisjes Ugg Australia x x
Waar let je op tijdens het passen?

Als je wat online besteld dan pas je de schoenen natuurlijk thuis op je gemak. Behalve dat je goed op de lengte let, moet je dus ook goed op de breedte letten. Als een schoen moeilijk aangaat, dan kan dit een indicatie zijn dat de schoen te smal is (of te klein qua lengte). Laat je kind allebei de schoenen - rechts en links - aantrekken. Vervolgens gaat hij of zij staan en kijkt recht vooruit met de voeten naast elkaar. Zo wordt de druk evenwijdig verdeeld over beide voeten. Voel nu aan de zijkant van de schoen. Zit er veel druk op het materiaal of zie je een streep ontstaan t.h.v. de wreef (bovenkant van de voet), dan is de kans groot dat de schoenen te smal zijn. 

Maar wat als de schoenen te breed zijn? Hoe kom je daar achter? Als je de schoenen laat passen en je hebt het idee dat ze te breed zijn dan pak je de schoenen met een hand vast en wrijf je met je duim over de bovenkant van de voet. Kan je een heel stuk materiaal vastpakken, dan zijn de schoenen te breed waarschijnlijk te breed. Pas wel op dat de schoenen qua lengte niet te groot. Hoe groter de schoen, hoe breder. Misschien dat één maat kleiner wel goed zit.

 

Kom je er toch niet helemaal uit? Kom dan gewoon even langs in een van onze winkels. Ook kunnen wij je helpen via de chat (tijdens openingstijden) en uiteraard via onze contact pagina

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.