Het is allemaal al duur genoeg. Daarom snappen wij helemaal dat je de gebruikte kinderschoenen graag doorgeeft aan een ander. Maar kan dat wel zomaar of is dat heel slecht voor de voeten? 

In de basis is het niet handig om schoenen tweedehands te dragen. De schoenen zijn immers naar de eerste drager gaan staan. Omdat iedere voet uniek is, verandert de pasvorm ook tijdens het dragen van de schoen. Daardoor verandert de steun en is de kans groot dat de tweede drager verkeerd gaat lopen op de tweedehands schoentjes. 

Er komt ook nog eens bij kijken, dat sommige kinderen (maar ook volwassen hoor), schimmels ontwikkelen op de voet. Deze schimmels zijn makkelijk overdraagbaar, zeker als de schimmels in de schoenen zitten die dagelijks gedragen worden. Als je toch voor een tweedehands paartje gaat, desinfecteer dan altijd eerst de binnenkant, zeker als de schoenen eerder door iemand gedragen zijn die niet bij jouw gezin hoor. 

Toch snappen wij zeker wel dat het niet altijd mogelijk is om nieuwe (dure) schoenen te kopen. Je wilt misschien wel een superleuk tweede paar hebben voor een leuk prijsje. Probeer dan de schoenen zo min mogelijk aan te doen. Je kind zal er echt niks aan overhouden als hij of zij een middag een paar 'gebruikte' schoenen aan heeft. Het kopen van schoenen op een tweedehands platform, zoals bijvoorbeeld Marktplaats, is ook altijd even oppassen. Beter is het om schoenen die buiten je gezin om voor het eerst gedragen zijn niet te kopen. De voeten van de eerste drager lijken namelijk in de verste verte niet op de schoenen van de tweede drager. Zijn de schoenen van een broertje of zusje geweest, dan is de kans vele groter dat de voeten enigzins op elkaar lijken. Maar pas op, dit hoeft niet altijd te gelden. Voeten zijn altijd uniek en wij raden dan toch echt aan dat ieder kind zijn eigen paar schoenen krijgt die nog niet eerder gedragen zijn. 

 

Heb je nog vragen, stel ze gerust via de chat of via de mail. Ga daarvoor naar onze contactpagina

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.